Dans

Hej alla glada!

Tänkte berätta lite mer om mina danser jag håller på med. Dels dansar jag på elitnivå när det gäller klassisk fri dans, men jag roar mig även med ett par andra danser för att det är roligt och för att få röra på mig lite mer. Det är viktigt att få röra sig på olika sätt tycker jag och just med dans så  får man en genomgång av hela kroppen och dess muskler.

En dans jag nyss börjat med är afrikans dans. Det är härligt frigörande och man får använda hela kroppen med traditionella rytmer från Kongo. Man kan även inkludera rytmer från klubbdans om man vill det. Den senaste lektionen jag var på så var det en skön, härlig mix av dåtid med urmusik från Kongo och nutid med nya hits från dansgolvet.

Trummorna vibrerade i hela min kropp och det var en fantastisk känsla att bara svepas med och dansa så svetten rann.

Titta här hur det kan se ut:

 

Andra danser jag utför är samba och salsa.

Samba är egentligen ett samlingsnamn på en mängd olika danser. Dessa har ett afrobrasilianskt ursprung. Olika varianter som finns är samba no pe, samba de gaifera, samba de roda, samba reggae och karnevalssamba. Jag tror många känner till karnevalssamban bäst, då det är den man utför under karnevalen i Rio de Janeiro ihop med färgglada och spektakulära dräkter.

Salsa dansas till salsamusik. Grunden för salsan ligger i latinamerikanska folkdanser, men den har spridit sig ganska så väl runt om i världen. Det är en improviserad pardans men man kan även dana enskilt efter en koreografi.

Jag själv har en danspartner jag dansar de flesta pardanser med, som liksom jag gillar att dansa. Han är även min bästa vän. Alex heter han, och är tillsammans med en kille som heter Tito.

Det var lite om en del av mina danser. Skriver säkert mer om det i ett annat inlägg då dansen är en stor del av mitt liv.