Fotografering

Modern digital SLR camera

 

Jag har anmält mig till en fotokurs! 

Det är en fotokurs som går på helger, vilket egentligen inte passar mig då jag brukar tävla på helger. Dock har jag inte några tävlingar inbokade just nu.

Jag funderar på att skaffa mig en bättre kamera tills kursen börjar. Jag har en ganska billig kamera nu och vet inte om den kommer att duga. Fast samtidigt kanske det är dumt att skaffa en innan man vet att man blir bra på att fotografera.

Drömmer om en systemkamera med olika linser att sätta till. Jag har sett helt underbara bilder som är tagna med makro tror jag det heter. Det är närbilder på insekter och andra små djur. Det blir som små konstverk av dessa bilder. Jag har själv målat en del små djur, men kan jag först fotografera dem själv så är det enklare för mig att detaljmåla. Nog för att jag kan låna andras fotografier, men det blir ju mer ”mitt” om jag har skapat det från början med ett fotografi jag tagit helt själv.

Jag ska nog ta och söka lite på nätet och se vad det finns för olika kameror och prisklasser. Jag har ju haft ganska mycket frilansjobb nu det senaste så har råd att satsa på en egen kamera som är lite dyrare. Kan ju se det som en investering med i mitt jobb faktiskt.

Om jag inte hittar på nätet så får jag gå till den stora elektronikkedjan som har butik här i närheten där jag bor. Hoppas de har någon expert på området som man kan få hjälp av i såfall.

 

På återseende

/J