Lindy hop

Jag har börjat titta lite mer på att träna lindy hop. Har en kompis som tävlat i det ett par år och det verkar vara fullt med roligheter om man så säger. De åker varje år till ett ställe som heter Herräng och dansar, går kurser, spexar och har allmänt roligt i ett par veckor. Verkar ju hur roligt som helst och jag tror det passar mig utmärkt.

Lindy hop är en swingdans från USA, närmare bestämt New York. Själva dansen skapades i Harlem på 1920- och 1930-talet. Den har utvecklats ur Charleston och även alla andra slags danser som de som dansade kände till.

 

Man brukar dansa lindy hop till swingmusik men danstempot kan variera från väldigt snabbt till mycket långsamt. Det finns både spontan, improviserad lindy hop men även koreograferad dans som är den man oftast ser på uppvisningar.

Herräng dance camp som det heter, som min kompis alltid åker på är ett stort event med klasser inom dans, uppvisningar, festligheter och mycket mer. Man ska anmäla sig tidigt på året för att få plats då det är mycket populärt! Som tur är har min kompis bokat flera platser i god tid, så det finns en över till mig där.

Det ska bli spännande att testa på något nytt och framför allt träffa en massa andra människor som är likasinnade!

Jag får återkomma framöver när jag varit där och berätta mer om det, då jag inte är så insatt i alla detaljer över hur det är. Sen är det ju alltid en sak att läsa om det och en annan att faktiskt uppleva det.

Är väl dags att börja träna ordentligt nu då!

//J