Måla och konst

preview_COLOURBOX5125374

 

Målat, målat och målat!

Idag har jag stått i min ateljé hela dagen och kvällen lång.

Jag fick en sådan himla härlig inspiration i morse, så jag var tvungen att ställa mig och måla.

Tre tavlor har det blivit med allsköns färger. Jag ska snart ha en utställning tror jag, om det passar i tid. Kanske lägga till fotografier om det blir en bra kurs som lär mig mycket som jag pratade om sist.

Jag har min ateljé i samma hus jag bor. Det är ett sekelskiftshus så det är mer ett slott än ett hus känns det som ibland. Jag hyr hela vindsvåningen som ateljé och planet under ligger min lägenhet. Jag har en vacker utsikt både från lägenheten och ateljén och ser nästan hela Stockholm känns det som.

Storstadspulsen på kvällen, stilla morgnar med soluppgång på morgonen. Älskar min lägenhet och min ateljé. Bara dem kan ge mig inspiration till att måla!

Jag har en väninna som äger ett konstgalleri som jag brukar ställa ut i. Den ligger mitt i stan, och är populärt och välbesökt. Det är bra för mig, för då får jag sålt en del tavlor.

Ibland är det inte alltid så lätt att överleva som estet och konstnär, men samtidigt skulle jag inte vilja syssla med något annat. Jag skulle känna mig instängd.

Jag är glad att jag valde denna banan i mitt liv, men det beror nog på att jag hade två underbara föräldrar, som stöttade mig i mina val. De är lite av vad ska man säga, bohemer, eller nästan lite som hippies. De är helt underbara i alla fall och ställer upp på mig i alla väder.

//J